• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Zabava društva 28.11.2009 - izvještaj
Dragi članovi, simpatizeri i prijatelji Srpskog kulturnog društva Sloga, još jednom smo zajedno pokazali, da smo humana i složna porodica, kada nam je najpotrebnije. Okupili smo se na našem starom mestu, da odradimo nešto što smo zamislili zajedno sa našim folkloristima i zaista smo bili u pravu, kada smo ubeđivali neverne tome, da smo sposobni organizovat jednu tako kvalitetnu zabavu.
I desilo se nešto što i sami nismo očekivali, da je Đžački dom bio dupke pun, najviše zaslugom naših folklorista, od kojih pojedinci treniraju nepuna tri meseca, ali su nastupili kao da treniraju više godina. Veliku zaslugu imaju i sami roditelji, koji svakodnevno usmeravaju svoju decu na pravi put, da njihova deca osete draž i lepotu koju u sebi nosi folklorna umetnost. Lepotu i radost može da oseti samo onaj ko obuče i nastupi u prelepoj srpskoj narodnoj nošnji. Uz veliko angažovanje većine članova Izvšnog odbora organizacija, kao i posluga, je bila na visokom nivou, takođe i muzika je dobila prolaznu ocenu.

Mislim, da smo još jednom pokazali kako se kvalitetno radi, da to i članstvo oseti i sa velikim odobravanjem prihvata. Našim folkloristima želimo skrenuti pažnju, da moraju čvrsto ostati na zemlji i nesmeju dozvoliti, da im slava udari u glavu, moraju svaki put naći novu motivaciju za treninge a posle uspešnoga rada dolaze i gostovanja. Svi koji treniraju u folklornoj sekciji imaju mogućnost, da se oprobaju i u dramskoj sekciji a pojedinci su već zreli i za Izvšni odbor društva, gde postoji mogućnost, da budu izabrani za sekretara, podpresednika, pa i za predsednika društva iako je ta funkcija najzahtevnija i najodgovornija u našem društvu.  Ovo je moja ideja, da svi već danas počinjemo polako razmišljati o tome kome poverit najodgovornije funkcije u našem društvu na izbornoj Skupštini, koju planiramo organizovati u Februaru 2010 godine.

Još jednom se obraćamo našoj omladini, neka nam se pridruže i neka osete lepotu koju u sebi nosi folklora. Na samom kraju, još jednom  želim zahvaliti svima vama koji ste učestvovali u akciji sakupljanje sredstava za naše narodne nošnje.

 

Srdačan pozdrav do sledeće zabave,

                                                                    predsednik društva "SKD Sloga" Ilija Janković

« nazaj
komentar Komentari (3)

19. 12. 2009 u 20:51, Dejan
Gospodine Miliću, molim vas da na stranici SKD Sloga komentarišete samo teme, koje imaju neku bitnu vezu sa nasim društvom. Za prepucavanja sa našim predsednikom i ZSDS ... rešavajte te stvari na ličnoj bazi, a ne da naše članove obterečujete sa tuđim problemima, mislim da imamo svi dosta i svojih :)

Komentari izbrisani sa moje strane, hvala na razumevanju.
2. 12. 2009 u 15:28, Ilija
Najsvežija vest, da je Dejo, naš urednik postao po drugi puta tata. Ispred "SKD Sloga" čestitam.
Lep pozdrav,
1. 12. 2009 u 19:11, miladin
zabava je bila olična.. samo tako napred..

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS