• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Objave
Škola Srpskog jezika - prvi čas

Obaveštavamo vas, da smo danas 16.12.2010 započeli jedan od najbitnijih projekata u istoriji našeg društva: ŠKOLA SRPSKOG JEZIKA I KULTURE U NOVOJ GORICI.

Škola će se izvoditi svakog četvrtka u 15:15 časova u učionici (Gospodinjstva) u prizemlju OŠ Milojke Štrukelj, nastavu će izvoditi kvalifikovano stručno lice, profesorica srpskog i francuskog jezika gospodjica Kristina Marussig Markova.

   

Drugo polugodište u ovoj školskoj godini izkoristićemo, da školu omasovimo i približimo našoj deci na jedan zanimljiv način. Škola je otvorenog karaktera i u nju se mogu upisati sva deca osnovnog školskog uzrasta, koja žele da nauče srpski jezik i da nauče nešto o bogatoj srpskoj kulturi.

U školskoj 2011/2012 godini planiramo, da krenemo sa radom po planu i programu kojeg je propisalo Ministarstvo za dijasporu Republike Srbije.

Sve informacije vezano za školu možete dobiti na e-mail adresi: [email protected] ili [email protected].

 

Sekretar SKD Sloga

Predrag Petrović

 


» preberi več / komentiraj
Posavsko-Trebavačko poselo, 27.11.2010

Veliko bogastvo svakog društva je da u svojim redovima ima što više aktivnih sekcija. Srpsko kulturno društvo Sloga, može slobodno, da se pohvali da sve sekcije koje se nalaze u sastavu društva rade uspešno i na zadovoljstvo svojih članova svake godine napreduju i postaju sve masovnije. Posle mnogobrojnih nastupa folklorne sekcije, sportske i motorističke sekcije, ovih dana tj 27.11.2010 se sa svojim programom prestavila i sekcija izvorne muzike.

» preberi več / komentiraj
Folklora u Pragu, novembar 2010

"Sloga oduševila Prag, Prag oduševio Slogu." Folklorna sekcija srpskog kulturnog društva Sloga iz Nove Gorice u periodu od 4. do 7.11. 2010 godine gostovala je u glavnom gradu Češke, Pragu, na međunarodnom folklornom festivalu "Prague Dance Open 2010".

» preberi več / komentiraj
Folklora u Kranju, 23.10.2010

Naša folkorna sekcija dana 23.10.2010 gostovala je u Kranju. Put prema Kranju nas je pratila puna energija i osmesi na licu, i uz neku pomoč Dragana Savića koji nas verno prati gde god pošli, stigli na manifestaciju 6.dani srbske kulture. Cure i momci su se odma po dolazku smestili u garderobu športne dvorane Zlato polje, gde su i održali probu.

» preberi več / komentiraj
Izvjestaj moto sekcije za 2010 godinu

Naša novoustanovljena sekcija premijernu godinu več polako dovodi ka kraju (vremenski uvjeti ne dozvoljavaju više mogučnosti za motoristička putovanja). Glavna maršuta prve godine bio je odlazak na Motorijadu u Modriču, što će vjerovatno postati i tradicija naše moto sekcije. Slike sa Motorijade možete si ogledati u sekciji Fotogalerija.

» preberi več / komentiraj
Zabava društva 23.10.2010

Poštovani članovi i prijatelji Srpskog kulturnog društva SLOGA, pozivamo Vas na zabavu koja će se održati dana 23.10.2010 u Đačkom domu u Novoj Gorici sa početkom u 20h.

» preberi več / komentiraj
Razigrana srca 2010

U Kulturnom domu Nova Gorica pred punim gledalištem održana sedma folklorna manifestacija ''Razigrana srca'' koja je razigrala srca svih prisutnih.

» preberi več / komentiraj
Razigrana srca 2010

Poštovani članovi i prijatelji Srpskog kulturnog društva SLOGA, pozivamo Vas na zabavu koja će se održati dana 11.9.2010 u Đačkom domu u Novoj Gorici sa početkom u 21h. Takođe vas obaveštavamo da je istog dana u 19 časova, najvažniji projekat za naše društvo, koji će biti realizovan u Kulturnom domu Nova Gorica, tj. Srpsko kulturno društvo Sloga je organizovalo folklornu manifestaciju, pod nazivom RAZIGRANA SRCA koja se održava po sedmi put. Nastupaju društva: KD Brdo Kranj, SKUD Vidovdan Ljubljana, SPD Nikola Tesla Postojna, Folklorna skupina BC Bovec, SKD Sloga Nova Gorica. Gost večeri je KUD Abrašević Pančevo, Srbija. Na folklornoj manifestaciji Razigrana srca ulaz je besplatan, posle završenog programa selimo se u Đački dom gde je zabava do zore.

» preberi več / komentiraj
Protestna izjava ZSDS (sporočilo za javnost)

Zveza srbskih društev Slovenije najostreje protestira proti načinu in obstoječi praksi delitve sredstev Evropskega socialnega sklada, namenjenega ranljivim družbenim skupinam za dvig zaposljivosti na področju kulture in podporo njihovi socialni vključenosti.

» preberi več / komentiraj
Piknik društva 3.7.2010

Pozivamo vas na piknik članova SKD Sloga, kojega organizujemo dana 3.7.2010 sa početkom u 10:00 časova, na Piknik placu u Panovcu.

» preberi več / komentiraj
Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS