• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Manifestacija Razigrana srca 2009
»SVAKO KO DOĐE, DONESE DIO SEBE.« »SVAKO KO ODE, OSTAVI TRAG I ODNESE DELIĆ DUŠE!«

Tamo gdje je pozitivna energija i zdrav duh se uvijek nađe prilika za slavlje i zabavu.
Možda smo prije šest godina mislili da je samo san, ali sad znamo da ne sanjamo, da je stvarnost, koja je postala tradicija, a u koju se ulaže mnogo volje, truda i discipline, i koja se zove MANIFESTACIJA »RAZIGRANA SRCA«, a koju priprema i realizuje Srpsko kulturno društvo » SLOGA«

12.09.2009 u Kulturnom domu sa početkom u 19h, folklorna sekcija SKD SLOGA je otvorila manifestaciju Razigrana srca, uspješno realizovanom koreografijom gosp. Glamočana »PLESI IZ BRUSNIKA« i kao svaki put tako i ovaj nagrađena velikim iskrenim aplauzom, jer   su se pokazali kao pravi profesionalci.Gost večeri je bilo KUD »MLADOST« iz Založana - Banja Luka, Republika Srpska, koji su nas oduševili svojim Krajiškim plesom i pjesmom, a iskreno su toplim aplauzom nagrađeni i folkloristi » BC« iz Bovca sa koreografijom »COKLARSKA« i »KAŠTA«  i time pokazali dio Slovenske narodne igre.Bilo je veoma lijepo i prijatno pogledati i AKUD »KOLO« iz Kopra sa koreografijom PLESI IZ BOSILEGRADSKOGA KRAJIŠTA, ništa manje nisu bili atraktivni ni mladi folkloristi iz »KUD PONTES-MOSTOVI« iz Trsta sa igrom PLESI IZ LESKOVCA. Na žalost MKD »CIRIL I METOD« iz Kranja nisu iz opravdanih razloga prisustvovali manifestaciji i zato smo bili uskraćeni za njihovu koreografiju »RAZIGRANA MAKEDONIJA«, ali su nas zato naši gosti iz Republike Srbske, ponovo oduševili sa nastupom »ŠOPSKO ORO«


Voditeljica programa, nama već poznata gosp. Dijana Galić nam je predstavila i prisutne goste: ambasadora BiH u Ljubljani g. Zdravko Begović sa porodicom, gradonačelnika Nove Gorice gosp. Mirko Brulc, gosp. Pod-predsjednika Saveza srpskih društava Slovenije g. Mirić Boro iz Postojne, gosp Dušana Jovanovića urednika časopisa »MOSTOVI«, protojereja gosp. Dušana Tomića, ga Elvira Šušmelj, direktorica uprave mestne Opčine N. Gorice, g. Sergej Pelhan, predsednik Zveze kulturnih društava N. Gorica, g. Dragan Kojić direktor đačkog doma N. Gorica, ga. Milica Zimic pod-županja općina Kanal,i mnoge drge prestavnike društava, koji su nam se obratili s kratkim pozdravom i željama za što bolji i uspješniji rad za u buduće i istovremeno nam čestitali na veoma uspješnoj organizaciji.Prisutne članove, prijatelje i simpatizere društva je pozdravio predsjednik društva gosp. Ilija Janković, koji je na kraju programa podijelio priznanja učesnicima. Naravno sve ovo društvo nebi moglo napraviti brez dodatnih sredstava naših donatora, a ti su:Ministarstvo za kulturu Slovenije,JSKD Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, Zveza kulturnih društev NG.,Delavska hranilnica NG., NLB-podružnica NG., Ginex international d.d NG., Vodi d.d. Kromberg, Steklarstvo Nemecd.o.o. Volčja draga, Kurivo Gorica, Šturm d.o.o, Goriške opekarne d.o.o Renče, Krovstvo-kleparstvo Domazet, Žlebovi Grič d.o.o. Šempeter, Skrin d.o.o Tolmin, Kerazid d.o.o., Agrarija d.o.o. Dornberg, Vlade Perendija, Ostoja Đurić i Sreto Jaćimović, veliku količinu cveća je poklonila i Anica Kurtuma, ovom se prilikom iskreno zahvaljujem u svom imenu i u ime društva.

 


To nije sve, Prisutni će se dugo sjećati i zabave koja se poslije programa održala u Đačkom domu, kojeg dobijemo zahvaljujući gosp. Draganu Kojić , njemu i njegovim saradnicima veliko hvala, a koja se završila u ranim jutarnjim satima uz igru i pjesmu orkestra gosp. Drage Ninića iz Kranja.
Poslije takve ugodno prevedene večari na članovima IO nije bilo teško sve pospraviti i počistiti te zaključiti jednu divnu manifestaciju, koja donese deo sebe, ostavi trag i odnese delić duše!


Lijep pozdrav, i još jedno veliko hvala svima koji su nesebično pomogli članovima IO na čelu sa predsjednikom, da i ovaj put uspješno realizujemo manifestaciju, koja se održala u Kulturnom domu, a zahvaljujući  gosp. Anici Kurtuma mnogi će nam pozavidjeti na prekrasnim ikebanama koje su pridonijele poseban čar i ljepotu na bini.

 

Dobrila Cvijanović                        

« nazaj
komentar Komentari (9)

28. 12. 2009 u 00:14, gzebvb
Q5IivR <a href="http://efltlpaknddm.com/">efltlpaknddm</a>, [url=http://yhtsxqalkluw.com/]yhtsxqalkluw[/url], [link=http://wsofxfxzxzfd.com/]wsofxfxzxzfd[/link], http://xvsfkggeyzsl.com/
19. 10. 2009 u 19:22, Ilija
Želim da obavestim članove i simpatizere Sloge, da je sledeća zabava 28.11.2009 u Đžačkom domu. Lep pozdrav.
14. 10. 2009 u 22:30, Dobrila
14.10.2009:Gospodin Milan Glamočanin ima potpuno pravo i ja se izvinjavam u pogrešno napisanom prezimenu,a isto je u pravu što se tiče naziva koreografije jel razlika je od igre i plesa.Lijepo je priznati i popraviti grešku, hvala i lijep pozdrav Milanu.
8. 10. 2009 u 20:12, Član Sloge
E baš ti hvala na tojim savetima, onaj ko radi taj i greši, verovatno Ilija i Dobrila su nenamerno pogrešili ili zaista nisu znali pravo tvoje prezime.Važno je da se piše što je moguće pravilnije i bez ijedne greške, zato što našu spletnu stranu čita velika paleta naših obožavalaca. Na jednu grešku bi skrenuo i vama g.Glamočanin, a to je da vi ne razlikujete gde se piše č ili ć.
LP,
4. 10. 2009 u 02:53, Milan
Pozdrav, samo dve male sugestije i ispravka: kad pišete u srpskom jeziku, onda možete navesti i imena koreografija u srpskom jeziku, tako da se radi o Igrama iz Brusnika, Leskovca...in ne o "plesima"! Druga ispravka, radi se o Milanu Glamočaninu i ne o Glamočanu....hvala i pozdrav u Goricu
18. 9. 2009 u 11:01, Ilija
Vi morate razumeti da nije moguće u Novoj Gorici dovest više od pet-šest folklora radi same organizacije i dvorana koje imamo na raspolaganju. Najvažnije je da svake godine dovedemo u N. Goricu neke nove folklorne sekcije.
16. 9. 2009 u 22:00, Slađa
Manifestacija je bila super...ali bilo bi još bolje da su prisustvovala i ostala društva iz Slovenije
16. 9. 2009 u 20:09, Ilija
Ono što je urađeno kvalitetno to treba i pohvalit, ova manifestacija je pokazala koliko smo zreliji, koliko smo iskusniji i koliko imamo više znanja da možemo bez ustručavanja pozvati svakoga u goste da pogleda naš program.
LP,
15. 9. 2009 u 16:46, Dejan
Mada nisam ostao do kraja manifestacije čuo sam, da je bilo cjelo veče odlično! Pohvale svima, koji su pomogli realizirati taj projekat.

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS