• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Slava SKD Sloga
Vani je već mrak, stojim ispred vatrogasnog doma Šempeter kod Nove Gorice i tužno gledam u tamne oblake, koji nam ponovo donose kišu. Jutros me je, poslije dugih kišovitih dana, probudilo i ranije diglo iz tople postelje sunce, koje je obećavalo lijep sunčan dan. (foto-izvještaj možete nači u sklopu Fotogalerija)
Pomislih, danas je 15.06.2008, poslije kišovitih dana, osvanula suncem obasjana nedelja, dan kad SKD SLOGA slavi krsnu slavu SVETE TROJICE i počelo je sa lijepim jutrom kad su članovi IO krenuli sa pripremama da što bolje i ljepše dočekaju i ugoste članove društva kao i pozvane goste da zajedno proslave krsnu slavu.

Uz veliki broj članova ovom veselju su prisustvovali i pozvani gosti, predstavnica Ambasade Srbije ga. Nataša Kalezić. predsjednik SSDS-a gos. Drago Vojvodić, urednik novina MOSTOVI gos. Dušan Jovanović, predsjednica Makedonskog društva gosp. Suzana Stojkova, sekretar društva NIKOLA TESLA iz Postojne, Dodić Slobodan, ga. Živana i g Boro Mirić iz Postojne.

Po starom običaju svi su dočekani sa dobrom domaćom rakijom za sreću, zdravlje i za još mnogo godina zajedničkog slavlja.

Program je počeo u 13, i 30min. sa pozdravnim govorom gos. Ilije Janković, predsjednik je pozdravio sve prisutne, čestitao članovima slavu, najavio program koji je započela folklorna sekcija SKD SLOGA. Svojom lepršavom igrom, pjesmom, svojom ljepotom mladosti su oduševili prisutne.Po prvi put ta ljepota mladosti nam je pokazala, da nisu samo dobri igrači već i glumci. Svojim skečom su nas prijatno iznenadili, a bogami i dobro nasmijali, Sanja Nedeljković i Dejan Mitovski.Iskrenim aplauzom je nagrađena i mlada gimnastičarka, Tina Jaćimović, koja tek započinje svoju gimnastičku karijeru i od srca joj želimo da se njene mlade želje ostvare.

Kao i svake godine tako i ove je slijedila podjela pehara za najbolje učesnike turnira u pikadu i malom nogometu. Turnir u pikadu je bio održan,01.06.2008. Treće mjesto je pripalo članu IO gosp. Iliji Radmanović, drugi je bio gosp. Ilija Janković, a prvi i najbolji naš blagajnik gosp. Dragan Savić. Sam turnir je potekao u jednoj prijatnoj i prijateljskoj atmosferi, a nije nedostajala i dobra prasetina uz koju se naravno i dobro popilo.

Lijepo je sjetiti se i nedelje, 08.06.2008 sportski centar JAVA u Orehovlju gdje je održan turnir u malom nogometu. Vrijemu promjenljivo, sunce-kiša pa opet sunce, svejedno turnir je bio zanimljiv-prijateljski. Sastale su se četiri ekipe. Mladi članovi KD BRDO iz Kranja ,četvrto mjesto, pred njima je još mnogo turnira, mladi su, treće mjesto su uzeli članovi SLOGA 1, drugo mjesto je pripalo raspoloženim članovima iz MD OHRIDSKI BISERI koji nisu skrivali svoje veselje, a prvo je uzela SLOGA2. Na kraju turnira je sve učesnike pa i posmatrače čekala dobra hrana i piće. Izvrsno kvalitetni ćevapi, koje je pripremio gosp. Svetozar Kuburić. Moram da pohvalim kuharicu za riblju čorbu, gos. Zdravku Savić, a donator čorbe gosp. Miladin Pejaković naravno zaslužuje pohvalu ne samo za donaciju, već sa svojim kolegom gosp. Dušanom Novaković vodjom ekipe za mali nogomet za veoma dobru i uspješnu organizaciju turnira. Pohvale naravno i svima koji su svojim radom doprinijeli ovom turniru.

Nakon podjele pehara gosp. Proto-jerej Dušan Tomić je obavio slavski ceremonijal, čitanje u slavu, lomljenje slavskog kolača, koljivo i zdravica.Poslije slavskog ceremonijala su članovi i gosti ,ovaj put, prvi put se poslužili sami hranom i pićem, jel na želju većine članova IO se prihvatila odluka  da se i za slavu uvede Švedski sto.

Na kraju bi dodala da je organizacija slave zahtijevala maksimalnu angažovanost ne samo svih članova IO , već i valiki broj aktivnih članova društva. Imali smo i sponzore, koji su svojom donacijom pomogli društvu, ato su : Prerad Vinko, Domazet Zdravko, Cvijanović Petar, Vidić Petar, Jevtić Petar,Jaćimović Sreto,Djurić Stoja i Ilija Janković. Svaku pohvalu zaslužuju svi članovi IO, na čelu sa predsednikom Ilijom Janković, podpredsjednikom Domazet Zdravkom te članovima Savić Draganom, Prerad Vinkom, Radmanović Ilijom, Novaković Dušanom, Pejaković Miladinom, Jaćimović Sretom i naravno moja malenkost sekretar društva Dobrila Cvijanović.

Naše domaćice i ovaj puta su se pobrinule za kvalitetne i vrhunske kolače, koji su na samom kraju slavlja dobro došli da popunimo ostatak praznog našeg želudca. Posebno moramo da pohvalimo gospođu Ljubicu Janković, koja je sama u svojoj režiji obezbedila dvije kutije raznoraznih kolača.

Na kraju ručka nije izostala i ovaj put pjesma igra i dobro raspoloženje, ali svemu dođe kraj, uz tople prijateljske pozdrave i želje, svako je krenuo svojim putem, a ja stojim ispred zgrade vatrogasnog doma, razmišljam kako sve dobro i lijepo kratko traje, a kako nam malo treba pa da osjetimo i ljepotu koju nam pruža život, da bar na momenat zaboravimo slabe stvari i tmurne kišovite dane, jel poslije kiše uvijek dođe sunce…

Za MOSTOVE- lijep pozdrav iz Nove Gorice.

Dobrila Cvijanović
« nazaj
komentar Komentari (1)

9. 12. 2008 u 18:25, Trebavac: Srpsko kulturno društvo "Sloga" tradicionalno više od deset godina sa uspehom slavi svoju krstnu slavu "Svete Trojice". Čestitam

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS