• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Folkora na srećanju slovenačke dijaspore
U Novoj Gorici je 4.7.2009 organizovano srećanje slovenačke dijaspore, to je bilo, verovali ili ne, izvedeno več 53 puta (foto-izvještaj možete nači u sklopu Fotogalerija).

I ovo srećanje organizovala je izseljenička matica koja živi u Njemačkoj, Austriji, Australiji, Kanadi, Americi i drugim zemljama širom evrope i sveta. Moram da priznam da su svi govornici pohvalili organizaciju i dobre nastupe svih društava. Posle uvodnog govora predsednika slovenačke dijaspore, Sergeja Pelhana, na bini se pojavio i Novogoriški gradonačelnik Mirko Brulc. Na veliko zadovoljstvo svih prisutnih glavni govornik je bio predsednik Republike Slovenije Danilo Türk, njegovo izlaganje je pobralo ogromno aplauza pune dvorane. Među onima koji su bili zaduženi za program, bila je i folklorna sekcija Srpskog kulturnog društva Sloge. Opet su naši folkloristi blistali na sceni i pobrali najviše aplauza od svih nastupajućih folklornih sekcija, koje su došle iz Hamburga, Trsta, Novog Sada, Banja Luke, Beča itd. Ja sam po običaju kao predsednik Srpskog kulturnog društva Sloge, uspeo u kratkim crtama da prestavim naše društvo presedniku Republike Slovenije. Za svoj nastup pohvalu zaslužuju svi folkloristi kao i vođe folklorne sekcije.

Zahvaljujem se i svim članovima, koji su svojim prisustvom doprinjeli dobrom raspoloženju u dvorani. 

 

                                         zapisao: Ilija Janković                          

« nazaj
komentar Komentari (2)

14. 7. 2009 u 21:37, ilija
Da slažem se sa g.Petrovićem, mi možemo naš program da planiramo i da ga stavimo na terminski kalendar, ali ponekad se dogodi da nas Zveza kulturnih društava N. Gorica zamoli da nastupimo i mi imamo samo deset dana za pripreme, tu niesmo u mogućnosti da obavestimo naše članove. Svakako da ima načina da se naši članovi i simpatizeri još bolje obaveštavaju ali to ćemo radit zajedno. Lep pozdrav,
12. 7. 2009 u 09:27, Predrag Petrović
Poštovani,

Sve pohvale folklornoj sekciji na dostojnom prezentovanju SKD Sloga, širem avditoriju slovenačke javnosti. Mislim, da moramo poraditi na obaveštavanju članstva SKD, jer mnogi nismo ni znali da se dešava tako značajna manifestacija u našem gradu. Predlažem, da se u okviru web-stranice napravi satnica nadolazečih dešavanja.

Puno uspjeha u daljem radu i lijep pozdrav,

Predrag Petrović

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS