• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
TURNIR U MALOM FUDBALU SKD SLOGA NOVA GORICA – 15.9.2018.
I ove godine održali smo, sada već tradicionalni, turnir u malom fudbalu u organizaciji SKD SLOGA. Za neke od nas već viđena scenografija i scenario, za one druge koji prvi put učestvuju, puno toga novog i neočekivanog. Za sve učesnike i prisutne svakako lep i zanimljiv događaj.

 Orahovlje je malo selo kod Mirena, a Miren je, rekli bi, veće selo kod Nove Gorice. No, to važi samo na rečima. U stvarnosti, Orahovlje je predivno malo mesto, urbanizovano i čisto kakva su sva slovenačka mesta, protkano starim i novim kućama, besprekorno održavanim, lepim baštama prepunim jesenjih plodova, ukrašeno mediteranskim biljem, palmama i lovorom. A Miren, po broju stanovnika tek nešto veće selo, ali po izgledu lepa varošica, sa prodavnicama, bankom, poštom i još mnogo toga lepog. Sedište opštine Miren-Kostanjevica.

U Orahovlju su, na veliku radost meštana, izgradili lep sportski centar po imenu „Java". Zašto „Java" ne znamo, da li što zbog svoje izolovanosti asocira na daleko nam ostrvo Java, ili što se vlasnicima toliko dopao da su mislili da sanjaju , a sve je to ipak java, zaista ne znamo.

U stvari, malo je toga trebalo da se gradi, jer je to kompleks otvorenih sportskih terena za košarku, rukomet, tenis i još po neki sport. Tu je i prateći objekat. Nešto poput kluba, restorana, sa lepom malom kuhinjom i prostorom za roštilj i kuvanje na otvorenom. Sve se to nalazi u nekoj velikoj, rekli bi, rupi koja po obliku podseća na popularni beogradski ukopani stadion - poznatu nam „Marakanu". Ali osim „rupe" drugih sličnosti nema. Prostor je svakako manji, ali idealan da se izdvojite od radoznale okoline i posvetite se sebi, sportu, razonodi, opuštanju i druženju.

I tako, u tom lepom ambijentu, prelepog jesenjeg dana, organizovali smo i sa uspehom održali naš turnir u malom fudbalu. Nećemo pisati o tome ko je pobednik, niti ko je najbolji igrač. Bilo je naravno sjajnih fudbalera, ekipe su došle iz Slovenije i Italije.  

 

Pisaćemo koju reč o nečemu drugom: o lepom druženju, o dobroj muzici, o starim prijateljima koji se, slučajno ili ne, sretnu posle više meseci ili čak, godina. O novim prijateljstvima sklopljenim baš tu, na sportskim terenima. Bilo je nekoliko prijavljenih ekipa, dovoljno da se organizuje manji, neopterećujući turnir, bez zgusnute satnice i nervoze. Bilo je i specijalnih gostiju: MK BALKAN, moto klub, popularni „bajkeri" čiji ogranak u Novoj Gorici deluje kao naša moto sekcija.

 

 

Pitanje je koliko „bajkeri" i sportsko takmičenje idu zajedno, jer koliko znamo „bajkeri" nemaju previše vremena i osećaja za sportski život, ali nama su dragi i jedni i drugi pa smo, eto, rešili da ih ugostimo zajedno, istog dana. Tako je i bilo. Fudbaleri su već krenuli sa programom, a onda su oko podneva, uz zaglušujuću buku svojih limenih ljubimaca, stigli i „bajkeri".

Lepo smo se organizovali, sportski deo organizacije je svoj deo sproveo po planu, „bajkeri" su nas zabavljali svojim pojavom, lepim motorima, ponekom egzibicijom. Mi, „aktivisti" (kako to lepo i starovremski zvuči) iz SKD SLOGA smo se potrudili da ambijent bude pravi, organizovali pripremu dobrog roštilja, obezbedili puno osvežavajućeg pića, i konačno, pripremili u kazanu puno porcija dobrog srpskog pasulja, koji smo podelili onima koji ga vole.

Bilo je i dobre muzike, uživo i sa razglasa, simpatična kombinacija „bajkerskog" roka i folk parade.

Turnir se završio, podeljene su nagrade, a onda smo nastavili u dobrom raspoloženju do kasno u noć.

 

Sve u svemu, jedno lepo i prijatno druženje, prepuno elana i dobre energije, u sportskom duhu, sa lepom dozom „bajkerske" opuštenosti i ponekom iskricom želje da se ode još korak dalje.

Vreme nas je idealno poslužilo, hvala majci prirodi i mediteranskoj klimi na tome, hvala sportistima na sportskom duhu i fer takmičenju, hvala „bajkerima" na lepom i zabavnom druženju, hvala „Slogašima" na trudu i dobroj organizaciji. Do novog susreta!

Siniša Živković

 

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS