• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
SAOPŠTENJE IZVRŠNOG ODBORA

 

Dragi prijatelji „Sloge", Dragi „Slogaši",

Iza nas su dva meseca puna zanimljivih događaja, uspešnih nastupa, lepog druženja, ali i važnih odluka i dogovora, napornih sastanaka i razgovora.

Praksa izvršnog odbora „Sloge" će nadalje biti da članstvo i prijatelje Društva povremeno informiše o važnim događajima u Društvu, putem objavljivanja saopštenja, komentara i najava događaja na našoj internet stranici, a delimično i na Facebook profilu i stranici društva. Trudićemo se da informacije budu blagovremene, pouzdane i proverene a svakako ćemo povremeno iznositi i zvanične stavove Društva o važnim događajima iz okruženja, kao i iz naše matice, Srbije i Republike Srpske.

Ono što je svakako važno ovom prilikom napomenuti jeste da je SKD „Sloga" bila i ostala apolitično društvo, usmereno isključivo na promovisanje i negovanje kulturne tradicije Srpskog naroda, i tako će biti i ubuduće.

Mi smo vođeni trajnim i dugoročnim interesima našeg naroda, da svuda i na svakom mestu gde postoji i bitiše, očuva svoj identitet, jezik, pismo i kulturu, običaje i tradiciju. Politiku i političke teme prepuštamo drugima, naše društvo nije, niti može da bude poligon za promociju bilo koje političke opcije.

Želeli bismo da informišemo javnost da smo u mesecu maju i prvoj polovini juna učestvovali na 23. Evropskoj smotri folklora u Banjaluci, proslavili našu Slavu, Svetu Trojicu i organizovali zaključni piknik našeg društva na izletištu Panovec u Novoj Gorici, kao završetak naših aktivnosti u prvoj polovini godine. O tome smo već pisali i pisaćemo i opširnije.

Uporedo sa tim aktivnostima, održali smo i dve sednice Izvršnog odbora na kojima su donete važne odluke. Pored definisanja programa i uslova održavanja i učešča u navedenim manifestacijama, doneli smo i dva važna akta u društvu: Poslovnik o radu izvršnog odbora i pravilnik o naknadama i nagrađivanju stručnih i profesionalnih lica angažovanih u društvu.

Bilo je u ovom periodu i drugih važnih stvari koje je Izvršni odbor morao da rešava, jer je u društvu povremeno dolazilo i do određenih spoljnih i unutrašnjih opstrukcija, ali Društvo se uspešno nosi sa tim, verujemo da smo na pravom putu i da je pred nama još mnogo uspešnih akcija i lepog druženja, a sve u interesu naših Ljudi na prostorima Nove Gorice i okoline.

Složno „Sloga".

Izvršni odbor Srpskog Kulturnog Društva „Sloga"

 


 

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS