• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Žur Dugino poselo
Jedan od većih projekata; "FOLKLORA TREH DEŽEL I DUGINO POSELO", kojeg je društvo, "SLOGA" zacrtalo i planiralo je projekat u kojeg je uloženo mnogo rada, truda i slobodnog vremena svih članova IO-ra, a za kojeg mogu reći da je uspješno i kvalitetno realizovano dana; 17.6.2017 u prostoru Mladinski center u Vrtojbi.

Bilo je to veče puno muzike, plesa, pjesme, veče gdje su se pokazale folklorne grupe naše mlađe, naši mališani i naša starija folklorna sekcija, koje su, nekako tu veče i oni zaključili svoj rad za prvu polovinu godine, o da čeka ih još, mališane odlazak na Javoricu na Vidovdansku proslavu, a starija grupa na Vidovdansku proslavu u Radovljicu.

Svaki žur, kojeg napravi, organizuje SKD "SLOGA", možemo reći da je uspješan i dobar žur, zašto nebi rekli tako i za ovaj, odlična organizacija sa puno lijepih šarenih detalja koje čovijek nemože a da ne vidi, da vidi i da mu ostanu u lijepom sjećanju, to je pozitivna i odlična ocjena za one koji su ga planirali i realizovali. To veče će svima, koji su bili prisutnu, a ponosno mogu reći puna dvorana, ostati u sjećanju po ne samo razigranim šarenim i lepršavim narodnim nošnjama mališana koji su svoju ulogu odradili profesionalno i sa puno ponosa, već i po dobroj pjesmi, koju smo čuli od izvođača; KRAJIŠKE GRUPE "TROMEĐA", "DELIJE SA MANJAČE", VLATKA KARANOVIĆ, NEĐO KOSTIĆ, ČEDO I GAGI, GOJKO MALEŠEVIĆ i KUZMA BEND.., koji su nas odveli za momenat negdje daleko, tamo gdje je naša duša...Dugino poseloNasmijani, raspjevani i veseli smo zaključili prvu polovinu godine. Odlazimo na zaslužene godišnje odmore da napunimo baterije za nove poduhvate. Već mali trenutci, koji imaju ukus po nečem novom, prave čudo. Vjerujem da ćete ih naći i prepoznati u novim događajima koji se planiraju u mjesecima koji nam dolaze, koji su pred nama.

Koristim priliku da vas koji ste članovi društva, pa i sve druge, da vas podsjetim, da su vaše ideje, predlozi i misli uvijek dobrodošle, zato ostanite i budite sa nama i uz nas. Prije nego vas pozdravim, hoću da vam poželim super, dobro i lijepo ljeto gdje će te naći mjesto za odmor, druženje sa ljudima koji vas čine sretnim i uživajte ga maksimalno.


Jedan vruć ljetni prijateljski pozdrav iz Nove Gorice,

Dobrila Cvijanović

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS