• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Slava društva i Dugino poselo
Evo, stiglo nam je i ljeto, već rano ujutro vani nas pozdravi toplo sunce, dani su sve duži, a sa njima nekako i naše obaveze sve su manje što je znak da nam nije došlo samo ljeto već i godišnji odmori, školski raspust, jednostavno, dani kad konačno možemo uzeti bar na kratko odmor, a sa njim napuniti baterije za nove obaveze.

Odmora ili bolje rečeno školskog raspusta se vjerovatno sigurno vesele najviše učenici, koji su kroz cijelu godinu ulagali mnogo truda i rada, da što bolje zaključe školsku godinu.

Nisu bili samo učenici vrijedni, nego i svako od nas, pojedinačno, a svakako i društva pa i naše društvo, koje se može pohvaliti sa dostignutim rezultatima za koje je trebalo mnogo raditi. Naše društvo; SKD "SLOGA" nekako sa ovim mjesecom zaključuje aktivno sa radom, pošto smo uspješno realizovali sve zacrtane projekte, ostvarili naše ciljeve za ovu polovinu godine. U mjesecu junu, koji je bio, veoma natrpan, smo imali mnogo obaveza, koje smo zahvaljujući dobrom timskom radu, ne samo članova izvršnog odbora, već i članova naših sekcija dobro i uspješno odradili.

4.6.2017, SVETE TROJICE, SLAVA DRUŠTVA!

Dana; 4.6.2017, je društvo, kao i svake godine tako i ove dočekalo i proslavili slavu društva, SVETE TROJICE, tradicija i jedan lijep običaj koji ima naš narod, naša vjera. Pogledati na dvoranu koju su vredne članice ukrasile, baš onako kako bi i u svojoj kući dočekale goste sa osmehom, na ulazu rakija dobrodošlice. Negdje na sredini, slavskog stola, IKONA, SVEĆA, KRUH, KOLJIVO, i sve spremno za slavski obred. Članovi mlađe folklorne grupe nestrpljivo čekaju da sveštenik, Miroslav obavi slavski obred, pa da nam oni najmlađi pokažu šta su spremili za ovaj dan. Za njih i za sve one druge koji nisu bili prisutni, a koji su nas zastupali u Portorožu na EVROPSKOJ SMOTRI FOLKLORA je vrijedno biti član društva, je vredno mnogo toga potrpiti, vredno je svoje slobodno vrijeme posvetiti njima i za njih.

Slavski obred je obavio sveštenik, Miroslav Ćirković, koji nam se pridružio posle molitve i crkvenog obreda u našoj crkvi, SVETE TROJICE. Veseli smo bili njegovog prisustva i toliko smo bili pozorni na njegov govor i da nismo htjeli morali smo čuti riječi koje su se dotakle moje, a možda i još nečije duše; "Ovo vaše društvo" možda bi bilo ljepše čuti; "Naše društvo", zar nismo i zašto nismo jedno; "MI i NAŠE".

Možda će poslije recitala naših mališana recital koji govori o Slavi o Slavi oca i sina o jedinstvu i nerazdvajanju, da promijeni mišljenje, možda ipak jednog dana budemo mi i naše, možda ko to zna!!!
Na kraju, ipak smo članovi Iizvršnog odbora zaključili na čelu sa našim predsjednikom gos. Ilijom Janković, da smo uspješno odradili i ovaj nama značajan događaj. Ručak je bio onako kako običaj nalaže. Zadovoljstvo je još veće bilo vidjeti punu dvoranu članova koji nisu skrivali veselje da smo se opet okupili u velikom broju i ako je nedelja, lijep sunčan dan stvoren za sunčanje na plaži i namakanje u morskoj vodi.

Ni rastanak nije nam teško pao, jer znamo da se uskoro ponovo vidimo na jednom drugom veselju, DUGINO POSELO, SAMO DA JE VESELO!!! 

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS