• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Plan i program rada društva za 2017
SKD "SLOGA" je osnovano sa namjerom i ciljem očuvanja našeg maternjeg jezika, sačuvati naše običaje,našu kulturu, tradiciju, sa željom da se što više družimo i sve to prenesemo na mladju generaciju, na naša pokolenja.

Da bi to postigli,kvalitetno realizovali, izvršni odbor, koji je imenovala i potvrdila Skupština, kao najveći organ društva, napiše osnutek plana rada društva za nastupajuću godinu.

Cilj društva je pokazati javnosti, zašto smo tu, šta želimo postignuti, šta hoćemo i šta možemo uraditi, a sve u svrhu druženja i širenja kulture. Naš plan, koji potvrdi Skupština društva, a koja bi se, po planu, mogla sastati i zasjedati dana 26.2.2017, je sledeći:

 - 14.1.2017 - Proslaviti Pravoslavnu Novu Godinu, koju pravoslavni vjernici dočekuju širom svijeta,
 - 28.1.2017 - Svetosavski ručak,obeležiti verski praznik Sveti Sava,u dogovoru sa našim sveštenikom,
 - Tradicionalno dočekujemo i proslavljamo slavu društva Svete Trojice,


Sportska sekcija ima zaduženje da u tom periodu, maj-juni, organizuje i realizuje sportska srećanja sa sportskim sekcijama, koja postoje i rade u društvima na području Slovenije, i van njenih granica, sa sportskim aktivnostima, kao što su: turnir u malom nogometu, šahu, pikadu, i nekim drugim, koji se mogu održati u mogućnosti naših financijskih sredstava.

U sklopu društva postoji i veoma aktivna folklorna sekcija,i ma obavezu da planira, u svojim mogućnostima, nastupe za veća druženja, kako samostalnih projekata, tako i svih većih projekata na kulturnom nivoju, grada, Nova Gorica, a i šire i na koju su dužna se odazvati.

 - Marta mjeseca se planira, celovečernji nastup sekcije,
 - Projekat manifestacija Razigrana srca, odraditi najkasnije krajem septembra, početkom oktombra.
 - S obzirom, da sledeću, 2017. godinu,grad Nova Gorica proslavlja svoj 70-ti rodjendan, sekcija se planira odazvati sa spletom igara i pjesama.


Za drugu polovinu godine planiramo susrete, književnika, literarnih i dramskih umjetnika:

 - Novembar-decembar - projekat - Karavan književnosti i dramske umjetnosti,
 - Novembar-decembar - projekat - Tamo gdje je moje srce!..

To su zabave, to su posjela, koja nas vežu na običaje, naših predaka, a koja nas vežu da ista prenesemo na naša pokolenja.

Želja nam je da što više mladih i najmladjih uključimo u sekcije koje postoje u društvu, pa i neke druge, time bi postigli i naš cilj širenja kulture i tradicije jednog naroda. Da bi sve to uspješno realizovali, potrebno je mnogo zalaganja, mnogo odricanja slobodnog vremena , a zavisi i od drugih faktora, potrebni su nam dobri, jaki projekti, koji donose materijalna sredstva, prostor i vremenski uslovi, a najviše volja i savjest čovjeka.

Pozivamo sve vas, da nam svojim savjetom, idejom pomognete, i na bilo koji drugi način omogućite uspješnu realizaciju svih ovih projekata, a možda i nekih vaših, a veseli bi bili kada bi se nam pridružili.

 

Prijateljski vas pozdravljamo!

IZVRŠNI ODBOR SKD "SLOGA" NOVA GORICA  

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS