• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
15. festifal folklornih skupin ZSDS
Prisrčno vabljeni na 15. festival folklornih skupin v organizaciji Srbskega kulturnega društva "Sloga" Nova Gorica in Zveze srbskih kulturnih društev Slovenije, ki bo v soboto, 4. 4. 2015, ob 19.00 v SNG Nova Gorica.

Na 15. festivalu ljudskih plesov in pesmi se bo pomerilo 8 folklornih skupin iz društev članic Zveze srbskih kulturnih društev Slovenije. Strokovna žirija bo izbrala 5 najboljših, ki se bodo 23. maja v Beogradu potegovale za naslov evropskega prvaka v srbski folklori.

Lepo vabljeni, da v družbi mladih tekmovalcev iz Kranja, Radovljice, Ljubljane, Maribora, Kočevja in Nove Gorice ter gostujočih folkloristov iz Vicenze v Italiji uživate v večeru polnem ljudske glasbe, plesa in pesmi.

15 festival ZSDS

 

Poštovani članovi, simpatizeri i dragi prijatelji SKD Sloga, pozivamo vas, da svojim prisustvom uveličate veliku Smotru srpskog folklora, dana 4.4. 2015 u 19.00 sati u Slovenskom narodnom pozorištu (“SNG”), Nova Gorica!

Smotra je takmičarskog karaktera. Takmiče se srpske folklorne sekcije iz cele Slovenije. Po prvi put, imamo tu čast, da se Smotra organizuje u našem gradu, u prelepoj dvorani Slovenskog narodnog pozorišta zbog čega smo jako ponosni i kipimo od nestrpljenja, da pred svima vama koji ćete nas gledati, pokažemo, tu, na domaćoj sceni, da smo vredni svakog glasa i odlaska u Beograd na Evropsku smotru, 23.5.2015.

U organizaciji cele manifestacije učestvuje i naše društvo. U želji da se pokažemo kao dobri domaćini, da se Nova Gorica ponosi nama i da svi učesnici Smotre budu dobro došli i da se osećaju kao kod kuće, radimo punom parom i ne štedimo snagu. Istovremeno ne skrivamo želju da i ove godine dobijemo šansu i odemo u Beograd te osvetlamo obraz sa novom medaljom.

Veselimo se vašem odazivu i podršci. Naš trud i rad dobije potpuni smisao tada, kada znamo da ste uz nas.
2015. je godina u kojoj ne nedostaju dešavanja. Radimo mnogo i radimo svi: i stari i mladi, i oni najmanji. Neumorno skupljamo nove članove i srećni smo što su rezultati vidni.

Posle Smotre, 18.04. čeka nas nastup u Trstu kod naših prijatelja iz srpskog kulturnog umetničkog društva »Pontes-Mostovi«.
23.5. 2015 računamo na odlazak u Beograd, na Evropsku smotru, u novoj nošnji koju smo kupili i obukli naš srebrni ponos kako i priliči.

Nismo zaboravili niti našu Slavu, Svete Trojice. Ove godine je to 31.5. Proslavićemo u Đačkom domu u Novoj Gorici, u 13.00 časova. Ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite, da zajedno, složno, u duhu našeg imena, proslavimo i obeležimo taj dan.

Istoga dana, 31.5.2015 će naša folklorna sekcija nastupiti u Kromberku, već tradicionalno, na starom gradu.

Junij mesec obećava nova dešavanja i lepa druženja, mnogo zabave i dobre volje. O tome ćemo vas obavestiti već u maju, i pozvati vas da zajedno sa nama obeležimo kraj jedne lepe sezone, ako smemo suditi po trenutnoj energiji i raspoloženju koje vlada u našoj »Slozi«.

 

Dobro nam došli!

Predsednik, Mićo Jaćimović

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS