• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Zabava društva za 8. mart 2015
SREĆAN 8. MART, DRAGE MAME, BAKE, TETE I SVE OSTALE ŽENE, ČLANICE I SIMPATIZERKE SKD »SLOGA« !!!

7. 3. 2015 u prostorijama Marca Pola, u Novoj Gorici, organizovali smo nezaboravnu zabavu posvećenu svim našim pripadnicama lepšeg pola . Zabava je isprva izgledala kao i svaka druga, do sada organizovana: dobra muzika, lepo raspoloženje, i sve umereno, kako i priliči..

Kada se je prostor napunio posetiocima, svim bivšim i sadašnjim članovima, svim ljudima željnih zabave i druženja, iznenadili smo naše mame lepim programom koji su nam pripremili naši najmlađi.

Najmlađi članovi folklorne sekcije, tzv »Mališani« recitovali su svojim mama stihove naših pesnika, obučeni u narodnu našnju, ponosno su zamuckivali, s osmehom na licu, s tremom u srcu a opet milo i dirljivo.

Kratak nastup s koreografijom koju su sami postavili uz svoje učiteljice, Teodoru i Natašu, a uz pomoč Milana Glamočanina začinio je i dopunio kompletan ugođaj. Puni energije i želje da pokažu šta su naučili, plesali su koliko ih noge nose. Padali iz ritma, lovili note, a opet hrabro odplesali do kraja. Savršenstvo koje oduševljava i deluje kao melem na dušu u ovom hladnom vremenu, u kojem je sve tačno i precizno….

Vredne ruke naših folkloraša napravile su poklon u obliku ruže za svaku pripadnicu lepšeg pola i svaka je mama nagradila dečicu iskrenim osmehom i blagim pogledom. Veče je dobilo novi duh.

Kroz salu, neprimetno, provukao se duh sloge, dobre volje, osmeha i zabave….a nama puno srce i zadovoljna lica…

Kako i priliči, tačno u ponoć otkucala je i tombola. Vredne nagrade  u prave ruke. Bez ljutnje i zavisti, sportski, tri dobitnika i tri nagrade. ( najvrednija nagrada u prave ruke, a izveštaj kako je bilo, na sledećoj zabavi….)

Da smo ljudi, spremni da pomognemo, i u ovo teško vreme, pokazali smo i ovaj put. Sakupili smo novčana sredstva za pomoč devojčici koja boluje od raka. Svaki prilog je dobro došao a akcija traje i dalje. Devojčica ima samo 11 godina (na našoj stranici su podaci i broj računa na koji se prilozi mogu uplatiti). Roditelji, naši prijatelji, su zahvalni za svaku pomoć, jer lečenje košta više nego su sami u mogućnosti da plate.

Složna ekipa folkloraša, uz malu pomoć starijih , funkcionisala je sve do jutra… Energija je bila neverovatna, pozitivna atmosfera, neumorni muzikanti (orkestar Deana Ercega i naša Marina), izmešano staro i mlado, i svi skupa u jednom kolu… Želja nam se ostvarila !

Nezaboravna zabava i pozitivni komentari, u iščekivanju skorije reprize !!!

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS