• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Zabava društva 17.11.2012
Vrisni, zapevaj i složno zaigraj... …tako su folkloraši SKD Sloge iz Nove Gorice nazvali veče koje su uljepšali svojim nastupom i nastupom gostiju KUD Milan Egić iz Brežičana (Prijedor).

Folkloraši iz Nove Gorice su 17.11.2012. godine ugostili folkloraše mladog i uspešnog društva sa kojim su se potrudili da dočaraju srpske običaje sa igrama i pesmama različitih oblasti. Taj dan je za domaćine bio poseban jer je po prvi put organizacija oko nastupa ostala upravo folklorašima koji su se složno okupili i pripremili prijatno iznenađenje prisutnima. Salu u kojoj su nastupili bila je ukrašena, a posebnost te večeri bio je snimak kojim su folkloraši želeli pokazati svoj napredak i rad folklorne grupe, zahvaliti se pojedincima bez kojeg društvo ne bi postojalo a i zaslužnima zbog kojih su folkloraši SKD Sloge postali jedna velika porodica u kojoj rade jedan za drugog.

 

Društva su se te večeri predstavila sa tri koreografije i nekoliko pesama. Otvaranje programa su započeli domaćini sa koreografijom „Prođi Mile kroz naš kraj, pa da vidiš šta je raj“ iz centralne Srbije koju su pojedinci početne grupe prvi put odigrali u nošnji na bini pred mnogobrojnom publikom. Program kojeg je sastavila i vodila Teodora Komlenić nastavljen je sa koreografijama „More zađe sunce, među dve planine“ igre i pesme iz Bujanovca (SKD Sloga), igre iz Leskovca (KUD Milan Egić), Karanske igre (KUD Milan Egić), pesmom „Oj Krajino vole da si mala“ (KUD Milan Egić) a za kraj je Sloga odigrala koreografiju kojom je nastupila na Evropskoj smotri srpske dijaspore u Čačku „Oro se vije kraj manastira“ iz Bosilegradskog Krajišta sa tolikom pozitivnom energijom, da je publika tražila „bis“ kojeg su folkloraši ispoštovati.

Posle odigranih koreografija mikrofon je u ruke uzeo predsednik SKD Sloge Ilija Janković, koji se zahvalio gostima iz Brežičana, svima prisutnima koji prate i podržavaju rad folklorne sekcije veći niz godina i pozvao sve goste na druženje koje je trajalo do ranih jutarnjih sati.

Folkloraši i vođstvo SKD Sloge je te večeri primilo mnogobrojne pohvale prisutnih, koji su izrazili veliko zadovoljstvo o prvoj pravoj organizaciji i realizaciji programa sa kojim su nadmašili sva njihova očekivanja.

Sledeći dan su se domaćini organizovali i poveli goste na zadnji izlet po lepom mladom gradu Slovenije gde su pokazali znamenitosti po kojima je poznata Nova Gorica sa okolnim mestima. Posle lepog druženja svi su se zajedno okupili na mestu polaska, otpevali i odigrali nekoliko pesama i igara i pošli svako svojim putem sa još jednim velikim bogatim iskustvom i novim prijateljstvom kojega će SKD Sloga pamtiti zauvek. Veliki pozdrav za sve čitaoce Mostova.

 

Zapisala: Biljana Savić

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS