• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
17-esta skupština, 31.3.2012
Dana 31.03.2012 je održana 17-sta izborna skupština SKD "SLOGA" iz Nove Gorice u prostorijama Djačkog doma sa početkom u 17h.

Neću se ponavljati i zamarati čitaoce sa već poznatim, ustaljenim protokolom, koji je tipičan, vjerujem, ne samo za naše društvo, pretpostavljam i za sva druga društva, priprema,organizacija i sve drugo koje realizuju članovi IO na čelu sa predsjednikom društva.

Pored članova društva skupštini su prisustvovali i gosti, novoizabrani predsjednik SSDS-je Zlato Bodiroža, koji je na naše veliko iznanađenje, na samom početku skupštine, pozdravio prisutne, poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu društva, posebno pohvalio našu folklornu sekciju za postignute uspjehe, poželio sretan rad skupštini i zbog drugih obaveza, opravdao svoj brzi odlazak, odnosno povratak u Kranj. Kako bilo, bilo predsjedniku SSDS-ije želim u svoje ime u ime članova društva SLOGA, mnogo uspjeha u njegovom mandatu. Gosti iz Postojne društva SKPD predsjednik gosp. Boro Mirić te naš novi sveštenik, jerej Miroslav Ćirković.

Skupštinu je otvorio, pozdravio prisutne,gosp, Ilija Janković, bivši i novoizabrani predsjednik društva, kažem novoizabrani, zato što je ovo izborna skupština, koja je između tačaka dnevnog reda imala i tačku,-Razrešenje starog IO i predsjednika, te razrešenje članova postojećih komisija i biranje novih.

Sam tok skupštine odvijao se po nekom već poznatom protokolu u kojem su članovi društva, ovaj put više pasivno nego aktivno učestvovali i raspravljali o svim tačkama dnevnog reda. Skupštinu je vodio, veoma uspješno i kvalitetno gosp. Dejan Jović uz pomoć radnih tijela, koje je krasila mladost i ljepota.

Po izcrpljenim izvještajima o radu IO kojeg je podnio pred. gosp, Ilija Janković, financijskom izvještaju, gosp. Dragana Savića, slede izvještaji, nadzorne komisije gosp. Davorin Jaćimović te suda časti gosp. Dobrila Cvijanović, slede izvještaji sekcija: motoristična sek. gos. Mićo Jaćimović, sportska sek. gos. Vid Duronjić i folklorna sek gos. Goran Vukašinović. Slušajući izvještaje, dolazimo do zaključka, da su u prošlom mandatu ovog IO-ra svi zacrtani, planirani projekti i ciljevi društva veoma uspješno, kvalitetno i realizovani. Posebno, bi se dotakla naše folklorne sekcije, koja izuzetno i kvalitetno osvaja svoje ciljeve, a sve više i naša srca. Nije dovoljno da im se kaže jedno veliko BRAVO, vrijede mnogo više, a to su dokazali i sa tim da su se plasirali na Evropsku smotru folklora srpske dijaspore, koja će se održati u Čačku maja mjeseca, a za to su veoma zaslužni svojim rado i trudom celokupna ekipa, kako članovi sekcije tako i svi drugi od koreografa, vođe pa do roditelja djece naše sekcije. Sledi tačka, razrešenje IO, predsjednika i članova komisija.

Obično se poslije četiri god. mandata pristupilo biranju novog predsjednika, te novih članova IO, kaže, da smo veoma zadovoljni sa starim predsjednikom, iskusan, provjeren, sa dobrim rezultatima, zašto da ne, jednoglasno gos. Ilija Janković potvrđen na još jedan mandat, a sa njim i većina članova IO, Vukajlović Ratko, Petrović Predrag, Duronjić Vid, Vinko Prerad. Novom IO se pridružuju, gosp. Anica Kurtuma, Dragan Savić, Goran Vukašinović, Davorin Jaćimović, Mićo Jaćimović i Nikola Pupovac.

Novoizabrani predsjednik gos. Ilija Janković, zahvaljuje se na ukazanom povjerenju, "Sretan sam da mi vjerujete, nisam zadovoljan na izboru, volio bi na čelu društva neku novu osobu, ja sam dao mnogo, onoliko koliko sam znao i mogao, nadam se i želim da će te za godinu, najmanje dvije birati nekog drugog, uz moju pomoć i pomoć starijih članova neka mlada lica će dobiti šansu da vode ovo društvo, jednako uspešno kao ja, a možda i bolje. Ja moram da pohvalim članove IO koji su nesebično davali svoje slobodno vrijeme da postignemo ove rezultate i bez njih svakako sam nebi mogao, hvala njima, hvala vama članovi društva, težak je period pred nama, ali ako se budemo svi zalagali savladaćemo i sve prepreke". Naravno pohvalio je i članove folklorne sekcije na kvalitetnom radu što je doprinijelo da se plasiraju na evropsku smotru folklora.

Predsjednik je u kratko iznio plan rada za tekuću godinu, a potom su riječ dobili gosti. Gos. predsjednik SKPD Nikola Tesla Boro Mirić,je izrekao same pohvale društvu, želi i dalje, uspješnu, saradnju između društava, naš mladi sveštenik jerej Miroslav Ćirković obećava, svojim govorom, uspješnu saradnju između društva i crkve.

Pod tačku razno, jedino pitanje, koje je privuklo pozornost prisutnih je brojna ne prisutnost članova, bolje rečeno broj članova koji se nijesu odazvali Skupštini, tu se mišljenja razmimoilaze i o tome bi se moglo diskutovati u nedogled, ali vrijeme nas proganja. Predsjednik društva je u znak zahvlnosti i dobrom radu u društvu dodijelio i priznanja nekim članovima društva i članovima folklorne sekcije, informacije o tom, kao i imena članova IO te članova sekcija, kao i detalje izvještaja o radu društva možete naći na našoj strani za informisanje. I ovaj put po završenoj skupštini, nije izostala skromna zakuska, koju su pripremile aktivne članice društva, a onda žur do ranih jutarnjih sati uz dobru muziku, gos. Paukovića i problemi se brže zaborave, ali i ne riješe.

Ipak moram, ako mi dozvoli te da se vratim na prisutnost naših članova na skupštini, moje zapažanje i moje mišljenje. Gledam prisutne članove, neću da ih brojim, ali se pitam, zašto ih nema više? Pitanja se roje, a pravog odgovora nema. Na momenat sam se sjetila, pa danas ima Ceca koncert u Ljubljani, da li je Ceca razlog male prisutnosti ili je nešto drugo? Kolega do mene se pita isto, došli smo do istog mišljenja da financijska kriza uzrok male posjete onog momenta, kad je po završenoj skupštini počeo žur. Teško je prihvatiti tu činjenicu, ali mnogo lakše od misli da se društvo osipa iz nekih meni nepoznatih razloga. Uspoređivati skupštinu od prije 17-est god i ovu danas je pravi apsurd, mislim da nije moguđe, a i da se ne da. U kratko bi se ipak vratila nazad misli mi naviru, a jedva i suze zadržavam. Sjećam se našega početka, rekli bi kako bijedno, a kako teško, veoma teško, bila sam svjedok, očevidac. Sjećam se se samo jednog sastanka, od mnogih, u Panovcu - vikend prostor u šumi, za one koji ne znaju,, možda jedna olovka, jedan list papira, a sa mnogo sreće, veselja, sa mnogo želja da uspijemo, da istrajemo, šta se dešava, uspjeli smo, ne krijemo se više po šumi, po tuđim stanovima, ne treba nam olovka, zamisli te, imamo računalnik, imamo salu da se javno sastajemo imamo naš vlastiti prostor, koji samuje, imamo telefon, televizor svu tehnologiju današnjeg vremena, ali nešto nemamo nešto samo izgubili na tom mukotrpnom putu, bojim se i pomisliti da se polako gubimo sami.Ali ja sam uvijek bila optimista, pa danas kad gledam našu omladinu, kad vidim ta mlada razigrana srca vidim našu budućnost i želim da budu bolji uspješniji od nas. Nadam se i želim da je u njihovim srcima mjesta za sve, da je u njihovim srcima sad i u buduće više prijateljstva, ljubavi i razumijevanja, da znaju praštati i da im bude oprošteno, koje će trajati u vječnost.

UZMIMO VRIJEME ZA PRIJATELJE; AKO NE VRIJEME ĆE NAM UZETI PRIJATELJE!

 

Dobrila Cvijanović

« nazaj
komentar Komentari (1)

27. 12. 2012 u 06:36, gost
Sama cinjenica da vam je ovo bila 17-a skuipstina govori mnogo o vasem radu.Zelim vam puno uspjeha,veliki pozdrav Iliji"Cicinom",Dobrili Perinoj i ostalim clanovima.
Ziveli

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS