• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Zmaga SKD sloga na turnirju Ohridski biseri
Sončna nedelja je prinesla zmago ekipi SKD Sloga na turnirju Ohridski biseri, ki ga tradicionalno organizira lokalno Makedonsko društvo (slike si lahko ogledate v sklopu fotogalerija).

19. oktober 2008, Rožna dolina.

 Tradicionalni vsakoletni turnir, ki ga organizira Makedonsko društvo Ohridski biseri, se je letos odvijal na športnem igrišču v Rožni dolini (za razliko od predhodnih let, ko je potekal v Stari gori). Kljub najavljenim šestim ekipam so se na licu mesta prikazale le štiri - poleg naše ekipe in ekipe domačinov sta se vabilu organizatorjev odzvali še ekipi iz Kranja in Jesenic.

Žreb je za prve nasprotnike naši ekipi namenil ekipo domačinov, Ohridski biseri. Tradicionalno neugoden nasprotnik nas je po zanimivem boju v zadnjih minutah dotolkel in slavil z izzidom 5:3. Kljub temu, da je bil rezultat štirikrat izenačen (0:0, 1:1, 2:2 in 3:3) so naši fantje morali priznati premoč domačinom. V drugem obračunu je ekipa z Jesenic premagala nasprotnike iz Kranja.

Čuden način tekmovanja, ki so si ga organizatorji izbrali, je kljub začetnemu porazu naši ekipi omogočal preboj v finale. Zmagovalec prvega srečanja se je v polfinalu srečal s poražencem drugega srečanja. Tako so naši fantje za preboj v finale potrebovali zmago proti jeseničanom. To jim je po izenačeni tekmi, ki se je v rednem delu končala z rezultatom 1:1, po streljanju kazenskih strelov tudi uspelo.

V drugem polfinalu so domačini morali priznati premoč ekipi Ciril in Metod iz Kranja, padec morale pa je botroval tudi temu, da so v obračunu za tretje mesto izgubili in ob koncu osvojili zadnje mesto.

V finalu je ekipa SKD Sloge stopnjevala formo iz prejšnjih dveh obračunov in nadigrala mlade nasprotnike iz Kranja. Kljub terenski premoči in nekaj zgrešenih sto-odstotnih priložnostih v prvem polčasu, so po odmoru dvakrat zadeli in si priigrali lepo prednost za zadnjih nekaj minut srečanja. Nasprotniki so resneje uspeli ogroziti vrata naše ekipe le v zadnji minuti obračuna, ko so rezultat tudi znižali na 2:1, a jim je za preobrat zmanjkalo časa.

Tako je ekipa SKD Sloga, po lanksoletnem drugem mestu, še tretjič v zadnjih štirih letih osvojila turnir Ohridski biseri. Čestitke našim fantom!

« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS