• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Folklora u Portorožu, 9.4.2011
U subotu devetoga aprila učestvovali smo na "Regijskom srećanju folklornih skupina". Kao i svake godine je JSKD organizirao druženje folklornih sekcija sa ovoga područja Primorske. Ovu godinu organizator je bio "Območna isposptava JSKD Piran".

Kao po običaju zborno mesto folkloraša bilo je na parkiralištu kod Točke. U pola tri smo se okupili i smjestili u tri kombija i nekoliko auta, kombije su vozili: ja (D. Savić), Goran Vukašinović i Miloš Jačimović. Na polazku nas je ispratijo i naš predsednik g. Ilija Janković i zaželeo nam sretan put i dobar nastup, a iste želje nam je poželijo i g. Milan Glamočanin sa SMS porukama iz Njemačke (službeno je bio odsutan). U tri sata smo krenili iz N. Gorice a u 16.30 smo već bili u Portorožu.

Nastup smo imali u prostorijama AVDITORIJA. Tu su nas dočekali predstavnici Javnog Sklada Piran i uputili nas u garderobe. U pet sati smo imali generalnu probu koju su naši folkloraši odradili uz pomoć mlađe koreografinje Slađane Despotović. U Portorožu nam se pridružijo naš vjerni pratilac (slavni harmonikaš) Erceg Dejan i frulaš Srđan Krgović iz Kranja a nezahvalno bi bilo da ne spomenem i tri porodice iz Nove Gorice koje su došle sa svojim ličnim prevozom da bodre naše folkloriste.

Po probi djeca su išla u garderobu na spremanje za nastup, gdje smo i nesebično pomagali ja i gospodin Goran Vukašinović. Program je počeo u sedam sati. Prvi smo otvorili ovaj program uz koreografiju Milana Glamočanina "IGRE IZ GRUŽE ". Nastupilo je deset momaka i dvanaes cura. Odma za nama su nastupili i naše komšije SPD Nikola Tesla Postojna, SKD Sava Hrastnik, dječija folklorna grupa AKUD kolo Kopar, veteranska folklorna grupa AKUD Kopar i akademska folklorna grupa AKUD Kopar. Sloga je odlično nastupila (odigrala) i oduševila malobrojnu publiku među kojima je bilo čuti i njemačko govoreći jezik (turisti).

Po nastupu smo išli u Bertoke. U dvorani mestne zajednice Bertoki je bila organizirana večera i zabava za sve nastupajuće. Tu smo imali stručni razgovor predstavnici folklornih grupa sa predstavnicom Javnog Sklada Rep. Slo. gospođom Trampuž i Vesnom Bajić Stoljković, koja je bila u žiriju. Naše druženje trajalo je negdje do pola noći. U Goricu smo se vratili oko jedan sat po ponoći. Na kraju mogu da kažem da sam bio vrlo zadovoljan sa folkloristima i sa samim nastupom. Na zabavi su bili veseli i prijatni do ostalih folklorista. Korektni su bili kad je bilo ići kući, veselo je bilo i u kombijima uz pjesmu sve do Gorice. Pravo zadovoljstvo je družiti se sa tom omladinom, pored njih i ti se osjećaš mlađi.

 

Lep pozdrav.

Zapisao vođa folklorne sekcije,

Dragan Savić

« nazaj
komentar Komentari (1)

29. 4. 2011 u 17:41, Ilija
Čestitamo i folklornoj sekciji na uspešnom nastupu u Portorožu. Stigle su i ocene za nastup, ocene su od 6 do 10 i ovako piše:Plesni program-8, Pevski program-7-8, Inštrumentalnoglazbeni program-8, Odrska igra-7-8, Kostumska prepričljivost-8. Ove ocene su samo pomoć da se isprave neki nedostatci. Čestitam i napred Slogaaaaa. lp

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS