• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Fudbalska sekcija Sloge oduševila u Puli!
Naši nogometaši već treću godinu tradicionalno učestvuju na nogometnom turniru u Puli koga organizuje Srpska zajednica iz Pule.

Da bi nastup naših nogometša, bio uspešan, prestavnici SKD Sloge nisu prepustili ništa slučaju. Već u subotu izvidnica našeg društva je sa svojim motorima tj motoristička sekcija je napravila pravu izvidnicu u Puli i pripremila teren za naše igrače. Sekretar društva Petrović, predsednik sportske sekcije Duronjić, njegova lepša polovina Željka i Mićo Jaćimović su već u subotu otišli sa svojim motorima da bi posetili naše prijatelje u Puli koji su tri dana imali program povodom Srpske kulture u Puli.

U nedelju 10.4.2011 je planiran nogometni turnir, i gle čuda okupilo se deset ekipa iz svih krajeva bivše Juge. Stigli su ekipe iz Čelinca R. Srpska, dve ekipe Srpskih društava iz Trsta, ekipa veterana iz Kraljeva, nekoliko Srpskih ekipa iz Hrvatske i naravno naša Sloga kao prestavnik Slovenije. Ekipe su bile podeljene u tri grupe iz dve grupe su prvoplasirane ekipe ušle u polufinale a iz grupe koja je činila četiri ekipe, prvoplasirane dve ekipe su ušle u polufinale. Naša Sloga je u svojoj grupi pobedila obe ekipe i tako bez poraza ušla u polufinale, gde je naišla na izuzetno jaku ekipu iz Trsta. Vodila se velika borba u polufinalu i Sloga je imala u svojim redovima prave borce koji su znali strpljivo da grade svoju igru i da čekaju pravu priliku za gol. Tako su gradeć svoju igru i osvajali teren pedalj po pedalj uspeli postić i dva gola koja su na kraju zasluženo Slogu uveli u VELIKO finale.

Naše velike heroje u finalu je čekala ekipa iz Čelinca Republika Srpska i moram priznat da sam ja izuzetno kvalitetno finale namerno eskiviro, tako što sam otišao sa prijatelima iz Trsta i Kozine na jednu dugu kavicu, tako da sam se vratio na stadio kada je rezultat bio već 4:1 za naše momke. Do kraja je ostalo malo vremena da bi momci iz Čelinca mogli napravit iznenađenje iako su smanjili rezultan na 4:3.

Moram da istaknem i da se zahvalim svim igračima kao i vodstvu sportske i motorističke sekcije na izuzetno kvalitetnom prestavljanju našeg društva u Puli i ovo je primer kako se amateri mogu ponašat kao pravi profesionalci. Kao predsednik društva, moram da istaknem da sam bio oduševljen sa uspehom naših sporista, još jednom čestitam i napred SLOGA.

 

 

Zapisao: Ilija Janković

« nazaj
komentar Komentari (5)

18. 4. 2011 u 21:59, Ilija
Milina je bilo biti uz igralište i uživat u dobroj, borbenoj i fer igri naših fudbalera, jedino bih želeo da kažem predsedniku nogometne sekcije, neka samo ljubi ali nesme da glavu gubi.
17. 4. 2011 u 21:30, Dejan
Bili smo zaista odlični i zaslužujemo čestitke :)
17. 4. 2011 u 21:27, Предраг
Све честитке фудбалерима на сјајној игри и освојеном првом месту !!!
17. 4. 2011 u 20:41, Ilija
Neznam na koga golmana misliš, dali onaj koji je branio veći deo turnira ili onaj drugi, malo šale na račun golmana.........
17. 4. 2011 u 12:52, ante
Naj jaci je bio golman sloge...

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS