• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Škola Srpskog jezika - prvi čas
Obaveštavamo vas, da smo danas 16.12.2010 započeli jedan od najbitnijih projekata u istoriji našeg društva: ŠKOLA SRPSKOG JEZIKA I KULTURE U NOVOJ GORICI.

Škola će se izvoditi svakog četvrtka u 15:15 časova u učionici (Gospodinjstva) u prizemlju OŠ Milojke Štrukelj, nastavu će izvoditi kvalifikovano stručno lice, profesorica srpskog i francuskog jezika gospodjica Kristina Marussig Markova.

   

Drugo polugodište u ovoj školskoj godini izkoristićemo, da školu omasovimo i približimo našoj deci na jedan zanimljiv način. Škola je otvorenog karaktera i u nju se mogu upisati sva deca osnovnog školskog uzrasta, koja žele da nauče srpski jezik i da nauče nešto o bogatoj srpskoj kulturi.

U školskoj 2011/2012 godini planiramo, da krenemo sa radom po planu i programu kojeg je propisalo Ministarstvo za dijasporu Republike Srbije.

Sve informacije vezano za školu možete dobiti na e-mail adresi: [email protected] ili [email protected].

 

Sekretar SKD Sloga

Predrag Petrović

 

« nazaj
komentar Komentari (8)

1. 1. 2011 u 21:39, Ilija
Ako ti Dobrila i oni oko tebe nisu obavešteni, onda neko koje član IO svoje poslanstvo neobavlja onako kako piše u našem Statutu. Sve aktivnosti društva su poznate i mesec dana pre nego što budu realizovane, ako neko čeka zadnji dan(ili otkaže zadnji dan) da se priključi tim aktivnostima, to je njegov problem a ne problem predsednika i članova IO. Ja pozdravljam konkretne kritike i kritike aktivnih članova a kritike samo da se nešto piše nemogu nikako prihvatit.lp
31. 12. 2010 u 18:49, Dobrila
Članovima, prijateljima, neka se vam u god. 2011 između miliona želja ispuni jedna, ta što je nosite najdublje u srcu, što vas prati u mislima i otvara vrata ispunjenju svih drugih. Sretno predsjedniku i odboru, te se iskreno nedam da će mo u tekućoj god. biti malo bolje i više informisani o svemu što se radi u društvu, o tome šta će se raditi, a ne da samo pročitamo dopis i pogledamo slike šta je već uradito, mada vaš rad zasluži sve pohvale i dobronamjerna kritika je u svakom slučaju dobro došla, SRETNO!
24. 12. 2010 u 10:00, Предраг
У Основној школи Милојке Штрукељ, одржан други час наставе, коме су се придружили нови ученици !


23. 12. 2010 u 19:55, Ilija
Danas je našim prvačićima, po prvi puta podeljeno paketiće i zaželjeno im je puno sreće u 2011.
22. 12. 2010 u 19:36, Душан
Идеја је одлична и срећан почетак, (уз мале примедбе):
Школа се не изводи.
Професорица - професорка.
Школа се не омасовљава.
Одвисно - зависно.
Писмо српског народа је ћирилично, а ћирилица је службено писмо. Као што написах, идеја је одлична и успех ће бити загарантован ако будете употребљавали српско писмо и децу учили ћирилици.
20. 12. 2010 u 22:11, Predsednik
Pošovani roditelji, znamo da u Novoj Gorici i u okolnim mestima ima jos dosi dece koja su godište 1996-2004, nemojte da se stidite da svoju decu upišete u dopunsku školu na Srpskom jeziko, znanje Srpskoga jezika našoj deci može olakšati put do zamišljenog cilja.lp
19. 12. 2010 u 12:26, Ilija
Ja mislim da sada nemožemo nazad, sada je odvisno od svih nas zajedno a najviše od roditelja, kako će dokazat svojoj deci koliko je važno da znaju maternji jezik.lp
18. 12. 2010 u 22:03, Dejan
Odličan projekat. Samo se nadam da če biti dosta interesovanja roditelja i dece te če škola tako postati tradicionalna.

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS