• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Posavsko-Trebavačko poselo, 27.11.2010
Veliko bogastvo svakog društva je da u svojim redovima ima što više aktivnih sekcija. Srpsko kulturno društvo Sloga, može slobodno, da se pohvali da sve sekcije koje se nalaze u sastavu društva rade uspešno i na zadovoljstvo svojih članova svake godine napreduju i postaju sve masovnije. Posle mnogobrojnih nastupa folklorne sekcije, sportske i motorističke sekcije, ovih dana tj 27.11.2010 se sa svojim programom prestavila i sekcija izvorne muzike.

Priređeni program zaslužuje sve pohvale i na veliko zadovoljstvo onih članova koji sa zadovoljstvom prate i uživaju u ovoj vrsti muzike, mogli su na licu mesta da uživati uz kajde koje su izvodili Živanović Nedeljko, Aco Simić, Miloš Jaćimović i Milenko Pejić. Takođe velike aplauze su zasluženo dobili, Savić na violini i mladi Rašo na šargiji.

Što je program više odmicao i raspoloženje kod članova je raslo, tako na veliko iznenađenje za naše članove je pojavljivanje izuzetno dobre izvorne grupe »Veseli kumovi« koji su punu dvoranu u Lovačkom domu digli na noge. Vrhunac programa je nastup folklorne sekcije, koja se predstavila sa pesmom »Gusta mi magla« i koreografijom igre iz Leskovca. Mladi članovi folklorne sekcije iako nisu bili u kompletnom sastavu, naišli su na veliko oduševljenje prisutnih članova društva kao i simpatizera.

Zamišljeno poselo izvorne grupe, možemo slobodno da kažemo da je nešto novo, što je viđeno na ovim prostorima, tako da sveseljem očekujemo ponovo slično druženje. Za ovakav kvalitetan program je najzaslužniji predsednik izvorne sekcije, Nedeljko Živanović, kao i svi oni koji su radili i nastupali te fenomenalne večeri.

 

Zabilježio: Ilija Janković

« nazaj
komentar Komentari (2)

16. 12. 2010 u 19:45, Ilija
Danas je Srpsko kulturno društvo Sloga po prvi puta u Osnovnoj školi Milojka Štrukelj, organiziralo nastavu na Srpskom jeziku. Našim đacima želim dosti radosti pri učenju i pisanju ćirilice. Takođe se roditeljima zahvaljujemo što su nam pomagali pri realizaciji našega projekta.lp
16. 12. 2010 u 17:37, Nedeljko Živanović
Zahvaljujem se na ovome pisanju i na ovome sastavu. Pozdravljam predsednika i sve članove u izvršnom odbodu. :)

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS