• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Folklora u Kranju, 23.10.2010
Naša folkorna sekcija dana 23.10.2010 gostovala je u Kranju. Put prema Kranju nas je pratila puna energija i osmesi na licu, i uz neku pomoč Dragana Savića koji nas verno prati gde god pošli, stigli na manifestaciju 6.dani srbske kulture. Cure i momci su se odma po dolazku smestili u garderobu športne dvorane Zlato polje, gde su i održali probu.

E onda je odkucalo 20h i program je počeo sa pesmom Gusta mi magla. Cure iz KUD Vidovdana,KD Brdo i naravno naše iz SKD Sloga su ostavile publiku bez reči. Sjajna atmosfera uz priređenu maglu, i 60tak slavuja sa punim glasom i svom energijom iznele su pesmu na najlepši moguči način. Sigurna sam u to da se je  publika i narednih nekoliko minuta ježila.

Program su ulepšale i ostale folklorne grupe: Cicibanska sekcija KD Brdo - Kranj, SKUD Vidovdan - Ljubljana, specijalni gosti KUD Stanko Paunović - Pančevo, MKD Ciril i Metod - Kranj, Vokalna grupa Bilbil - Novi Sad, KUD Mladost - Ljubljana, KD Brdo - Kranj i naravno naša malenkost SKD SLOGA.

Naša razigrana srca kako volimo da kažemo, predstavila su se sa igrama iz Centralne Srbije.Zvuk orkestra,glasa folklorista i igra nije ostavila publiku ravnodušnom te nas podržala sa velikim aplauzom. Veselje nas je pratilo i kasnije na zabavi uz orkestar iz Novog Sada, koji je sviro do kasno u noč,ali došlo je vreme odlazka. Težkim srcem  smo otišli ali u nadi da se ponovo sastanemo u još večem broju na nekoj drugoj manifestaciji.

Ali naravno bez sjajnih organizatora nebi mogli, zato im se zahvaljujemo.

 

Puno pozdrava,

Slađana Despotović

« nazaj
komentar Komentari (3)

24. 11. 2010 u 22:58, Dejan
Sa zakašnjenjem su u fotogaleriji objavljene slike sa nastupa u Kranju.
22. 11. 2010 u 17:02, Slađana
Hvala precedniče :-)
21. 11. 2010 u 20:59, Ilija
Slađana, mogu samo da kažem bravo, treba svaki nastup opisat i prestavit, ako toga nema kao da nismo ništa ni uradili.lp

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS