• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Razigrana srca 2008 - 5-ta folklorna manifestacija realizirana
DANI SRPSKE KULTURE – SKD »SLOGA« IZ NOVE GORICE (foto-izvještaj možete nači u sklopu Fotogalerija)

06.09.2008 subota, 19h i 30 min., veliki aplauz upućen u znak pozdrava, simpatičnoj mladoj voditeljici Dijani Galić, koja se graciozno prošetala na oder sale sportnog centra škole Milojke Štrukelj u Novoj Goricii najavila početak 5-te FOLKLORNE MANIFESTACIJE RAZIGRANA SRCA I DANA SRPSKE KULTURE.

 

Čini mi se kao da je bilo juče a, eto prošla je godina od našeg zadnjeg susreta sa razigranim mladim srcima, koja su se sastala da nam pokažu šta znaju. I taj put, a i danas poslije godinu dana, neka nama već poznata lica i nova sa puno elana, ljepote mladosti, su nam ponovo razgalila srca i natjerala suze na oči.

 

Danas je 06.09.2008, dan koji ne samo da je značajan i da će se pamtiti po tome da SKD » SLOGA« označava 5-tu folklornu manifestaciju RAZIGRANA SRCA, već i po tome što danas po prvi put javno manifestuje i dane SRPSKE KULTURE, na taj načinšto smo izmedju nastupa folklornih skupina čuli i veoma dobar recital Srpskih pjesama u izvodjenju već spomenute voditeljice Diane što je doprinijelo bogatiju i kvalitetniju manifestaciju.

 

Moram da spomenem, da je danas, 06.09.2008 poznat i po tome što Nova Gorica slavi 60-set godina postojanja, svoj rodjendan slavi grad u kojem žive i rade članovi SKD SLOGA i zbog toga je našem društvu u čast i zadovoljstvo da smo okupili baš na taj dan, folklorne grupe SKD-va, koje  žive i rade na području Slovenije i time pokazali široj javnosti da radimo ozbiljno i kvalitetno, sažeto u jednu riječ POSTOJIMO.

Domaćin manifestacije folklorna grupa SLOGA, ovaj put je ugostila, pored folklornih grupa:KUD » MLADOST« iz Ljubljane, SKD » SAVA« iz Hrastnika;, SKPD » SVETI SAVA« iz Kranja, orkestar  Vesne Bajić –Stoiljković i KUD »GROZD« iz Aleksandrovca, koji su nas oduševili svojom pjesmom i igrom, a ništa manje nisu odstupale ni druge folklorne skupine.

Svu tu ljepotu mladosti ne samo da su gledali članovi, prijatelji i simpatizeri društva koji su napunili dvoranu , već su bili prisutni i nama dragi gosti medju kojima predsjednik opštine nova Gorica g. Mirko Brulc, predsjednik SSDS g. drago Vojvodić, urednik novina MOSTOVI g. Dušan Jovanović, protojerej g. Dušan Tomić, sveštenik iz Trsta g. Rašo Radović i mnogi drugi koji su nesebično svojom donaciom pomogli oko realizacije folklorne manifestacije, predstavnici opštine Nova Gorica, opštine Šempeter-Vrtojba,savez kulturnih društava Nova Gorica ministarstvo za kulturu, predstavnica Ljubljanske banke, predstavnik Ginex-international N.G. Salonit Anhovo gospođa Perendija Draga g. Perendija Vlado G. Jaćimović Sreto.Svojim velikim zalaganjem realizaciji je doprinijela i gospođa Zorica Kostadinovska te gospođa Stana Nikolić.

Sam protokol realizacije je potekao po ustaljenom redu, pozdrav predsjednika društva g. Ilije Janković, koji je pozdravio sve prisutne, poželio im ugodnu i prijatnu veče,Novogoričanima poželio mnogo sreće povodom praznika naše opštine tj šezdeset godina od izgradnje Nove Gorice, slijedi pozdrav g. Mirka Brulca nekrije zadovoljstvo što je SLOGA baš na ovaj dan okupila mlade, kao i zadovoljstvo zbog prisustva gostiju iz pobratimljenog grada Aleksandrovca iz Srbije koji su došli na proslavu 60-et godina postojanja grada Nova Gorica.

Kratkim pozdravom prisutnima se obratio i predsjednik SSDS-a g. Drago Vojvodić sa željom da se što više sastajemo družimo i razumijemo. Kako je rekao: » Dosta smo spavali, došlo je vrijeme da se probudimo i nađemo se pod ovim nebom pod ovim suncem«.I upravo zbog toga je i ova manifestacija i sve druge prije nje, da pokažemo da smo tu , da postojimo. Mladi članovi folklornih grupa jedna za drugom je izlazila na oder sa igrom i pjesmom između grupa veoma dobri recitali Dijane Galić. Pjesme, narodna kola u narodnoj nošnji, su nas vratila u doba našeg djetinjstva, u krajeve gdje smo se rodili i ova djeca, ova lijepa mladost žele da sačuvaju našu tradiciju tradiciju naših roditelja,a njihovih baka i djedova, i nemaju baš jednostavan zadatak.

Po završenom programu je predsjednik SKD » SLOGA« g, Ilija Janković uz pomoć člana g, Dušana Novakovića, pozvao učesnike i donator te im uz podjelu zahvalnica iskreno zahvalio na učešću i doprinosu oko realizacije same manifestacije. Slijedi skromna večera za učesnike uz piće i dobru muziku za koju se pobrinuo član Davorin Jaćimović u prostoru bivše karaule u Solkanu, gdje se sve završilo u dobrom raspoloženju.

 

Sve to nebi postojalo da ponovo na scenu nisu stupili svojim zalaganjem i radom članovi IO  na čelu sa predsjednikom Ilijom Janković, sa g. Draganom Savićem koji neumorno ne samo da vodi blagajnu društva, već obavlja i mnoga druga zaduženja, trenutno je vođa folklorne skupine, koja bi brez njega radila u akrnutom sastavu, i zato mu mnogo hvala , njemu njegovoj suprugi koja se i ovaj put angažovala zajedno sa članovima Vinkom Prerad, Dušanom Novaković, Sretom Jaćimović, Svetislavom Kuburić i Petrom Cvijanović oko priprema za manifestaciju i posllije manifestacije.

 

Naravno i moja malenkost je bilatu, sekretar društva gospođa Dobrila Cvijanović, koja sve čitaoce MOSTOVA pa i druge članove društava, pozdravlja u svoje ime i u ime članova SKD » SLOGA« iz Nove Gorice,

 

 

Lijep pozdrav iz Nove Gorice.

 

                                                                                                                          Dobrila Cvijanović« nazaj
komentar Komentirajte prvi ovu objavu

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS