• #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
  • #
   
Uvodni govor
Poštovani prijatelji, dragi gosti,

Dobro nam došli na još jedan susret folklornih grupa i neka vaša srca budu kao što se zove ova manifestacija, neka vaša srca budu Razigrana srca i neka zapantite dan srpske kulture u Novoj Gorici

Želim da iskoristim priliku i da još jednom pozdravim mnogobrojne i uvažene naše goste koji su se večeras odazvali na naš poziv.

Na ovogodišnjem susretu nastupaju folklorne grupe iz društava koja su članovi Saveza srpskih društava Slovenije, kao i naši dragi gosti KUD Grozd iz Aleksandrovca tj iz naše matice Srbije.

Pored toga, ova manifestacija je u sklopu Dana srpske kulture u Novoj Gorici a posvećena je i našem opštinskom prazniku, šezdesetgodišnjici od osnivanja Nove Gorice. Koristim priliku da svim novogoričanima čestitam praznik i da vam zaželim svako dobro i sreću, a svim ostalim gostima i posjetiocima želim da večeras uživaju u lepoti igre i pesme, u lepoti naše mladosti koja će se potruditi da razgali vaša srca, da pokažu ono što znaju i umeju, da i na ovaj način doprinesu čuvanju srpske kulture i na ovim prostorima.
Ovo je prilika da se zahvalimo našoj braći iz Srbije koji su pomogli u izgradnji naše Nove Gorici, takođe ovo je prilika da se zahvalimo ljudima koji su skupili hrabrosti i pozvali današnje goste iz Aleksandrovca.

Iako je mlada dama već spomenula naše donatore ja ću to još jednom ponoviti da se ne zaboravi;a to su
Dragi posetioci dragi gosti moram da istaknem da smo mnogo truda uložili da bi večeras sa nama bile folklorne skupine slovenačkih i makedonskih društava ali termin današnje manifestacije nije bio pogodan za spomenute folklore, ali sledeća godina je prilika da to sve popravimo ili nadgradimo.

Još jednom
Hvala gostima i posetiocima što su se odazvali našem pozivu, hvala svim učesnicima što su uzeli učešće na današnjoj priredbi sa željom da se naša saradnja nastavi i u buduće i da bude još svestranija i plodnija a od predstavnika naše opštine očekujemo da ovaj naš projekat uđe u kalendar proslave Nove Gorice.

Hvala

Ilija Janković


A sada dozvolite mi da kao predsednik skd sloga iskoristim priliku i da pozovem čoveka koji je uspeo da ujedini politiku, školstvo, sport, kulturu i da Novu Goricu napravi prijatnu za sve stanovnike te opštine, ne gledajući kojoj naciji pripadaju, a to je
-naš  gradonačelnik Mirko Brulc

« nazaj
komentar Komentari (1)

17. 3. 2012 u 18:14, ibpvzpyjlgc
J7k5OL <a href="http://hmyfvobiakti.com/">hmyfvobiakti</a>, [url=http://diuwymdnwwem.com/]diuwymdnwwem[/url], [link=http://jhsjriaikcyp.com/]jhsjriaikcyp[/link], http://zmkowyfxwizm.com/

Komentar*:

Objave
POVEZAVE
Prevoznistvo Pepe Kancelarija RS